PostNord

PostNord er et af Danmarks største og førende firmaer når det kommer til forsendelse og transport af breve og pakker. Virksomheden er tidligere kendt som Post Danmark, og har en lang og rig historie i det danske samfund.

Kort omkring PostNord

I dag bliver virksomheden delvist ejet af både den danske og svenske stat, hvilket medfører at PostNord drives på baggrund af visse krav fra regeringen herhjemme. Det betyder i praksis at PostNord skal opholde regulativerne i Loven om Post Danmark A/S, der til daglig administreres og styres af Bygnings- og Boligministeriet.

Efter finanskrisen i 2008 var Post Danmark A/S nødsaget til at lede efter ekstern opbakning, som de fandt i 2009 i form af Sveriges modstykke, nemlig Posten AB. De to virksomheder slog sig sammen om deres aktiver og daglige drift, hvilket betød en masse besparelser og sammenlægninger der i sidste ende skulle føre til en bedre tjeneste for danske og svenske borgere.

Både Post Danmark og Posten AB har eksisteret i flere århundreder hver for sig, og tilsammen har de to virksomheder knap 800 års historie med levering af breve og pakker i norden.

Sådan fungerer PostNord i Danmark

I daglig tale tænker vi danskere ikke på den svenske del af virksomheden når vi snakker PostNord, som herhjemme leverer breve, pakker, ugeblade, aviser og produkter fra webshops til mere end 2.6 millioner danske husstande, såvel som mere end 250.000 virksomheder om året.

I dag er det primært pakker som PostNord leverer, da der ikke bliver sendt mange små private breve mere, hvilket har medført en stor omstrukturering af hele virksomhedens interne processer.

Hvordan sender man pakker med PostNord?

Hvor PostNord før havde egne postkontorer rundt omkring i landet, har de ligesom andre transportvirksomheder i dag konsolideret og valgt at benytte pakkeshops som terminaler. Dette holder omkostningerne nede, og gør det samtidig lettere for folk i udkants byerne at finde en pakkeshop i nærheden.

PostNord har også formået at holde sig godt med på moden hvad angår moderne teknologi og tiltag. Du kan derfor installere PostNord app’en, hvor du kan købte porto og få et overblik over dine pakker og forsendelser.

Samtidig kan du printe pakkelabels ud hjemmefra, ligesom du kan bestille rekommanderede breve og andet, alt sammen fra din mobiltelefon eller computer.

For at sende din private pakke med PostNord kan du følge nedenstående vejledning:

  1. Pak din forsendelse forsvarligt ind i en papkasse, boblekuvert eller anden passende emballage
  2. Vej hele pakken inklusive emballage, og tag mål af pakkens ydre dimensioner.
  3. Derefter kan du benytte PostNord app’en på telefonen, eller besøge postnord.dk for at bestille porto eller pakkelabel til din forsendelse.
  4. Her kan du indtaste vægten og dimensionerne, samt vælge om forsendelsen skal sendes direkte til modtager, eller om du ønsker at betale lidt mindre for portoen, og så sende til pakkeshop hvor modtager skal hente leveringen.
  5. Når du har betalt og fået din kvittering modtager du også et track & trace nummer som du kan dele med modtageren. Nu kan i begge følge med i hvor leveringen befinder sig.