Sådan sender du pakker med GLS

Der findes flere muligheder når du ønsker at sende pakker i Danmark eller i udlandet. Og har du nogensinde bestilt noget fra udlandet selv, er chancen stor for at GLS har været virksomheden der leverede din forsendelse. GLS er kendt for hurtig levering, konkurrencedygtige priser og en god service.

I denne artikel vil vi beskrive alt det vigtigste omkring virksomheden, så læn dig godt tilbage og lær mere.

Kort om GLS

Transportfirmaet GLS står for General Logistics Systems, og virksomheden blev stiftet tilbage i 1999, hvor den siden da været en af Europas førende logistikvirksomheder. Oprindeligt blev firmaet oprettet på baggrund af Royal Mail’s ønske om konsolideret aktivitet i Europa, og det må siges at være blevet opnået. Allerede året efter, i år 2000, blev danske virksomheder såsom Pakke-Trans og Stafetten A/S opkøbt og indlemmet i GLS.

I dag har virksomheden hovedkvarter i Amsterdam, Holland, og er stadig ejet af Royal Mail. Virksomheden har mere end 275.000 kunder på internationalt plan, og sender mere end 675 millioner pakker årligt. For at dette kan lade sig gøre har virksomheden omkring 20.000 ansatte, med endnu flere lastbiler og vogne, samt mere end 70 forskellige terminaler rundt om i Europa, USA og Canada.

GLS i Danmark

GLS har flere terminaler og vigtige lokationer i Danmark, især København, Kolding, Århus, Odense og Aalborg er kritiske for den daglige drift, men også deres aktiver på Bornholm, i Horsens og Herning hjælper med at danne et solidt netværk på tværs af landets grænser.

Med årene er GLS vokset sig til at være et af de mest populære valg når danskerne skal sende deres pakker, både hvad angår privat såvel som for erhvervslivet. Det skyldes især de glimrende forbindelser de har til resten af Europa, såvel som de mange partnerskaber GLS har med lokale pakkeshops og andre mindre virksomheder, der tilsammen danner et solidt logistisk netværk.

Udover almindelige små pakker, kan du også sende og modtage store eur paller, eller endda hele containere, ligesom de også kan fungere som kurerer for vigtige dokumenter der haster.

Hvad koster det at sende med GLS?

Der er ikke én enkelt pris for alle typer forsendelser. Som ofte er tilfældet for pakketransport afhænger prisen af vægt og dimensioner, såvel som hastigheden på leveringen for forsendelsen.

På GLS’ egen hjemmeside kan du finde hele deres pristabel, såvel som bestille nødvendige pakkelabels eller anden data for leveringer og forsendelser, ligesom du også kan spore dine pakker med Track & Trace.

En lille pakke på under 1 kg der skal sendes fra et sted i Danmark til et andet, koster som regel lige omkring 40 kroner, og er derfor konkurrencedygtigt i forhold til de andre store virksomheder i landet, såsom PostNord eller Bring. Prisen for hjemmelevering er lidt højere, typisk 15-20 kroner mere i forhold til at få leveret pakken i pakkeshop.

Hvis du har valgt hjemmelevering og modtageren ikke er hjemme, vil GLS prøve at levere endnu en gang på et andet tidspunkt. Derefter bliver pakken sendt videre på depot, eller til pakkeshop, hvis ikke modtageren er hjemme anden gang heller.


Du kan også indlevere fuldmagter eller indgå specielle aftaler med GLS, hvis du ønsker at din nabo skal kunne modtage pakker for dig, eller hvis du ønsker at de blot skal stille pakkerne i din indkørsel eller andet sted på din ejendom.