Fedex i Danmark

FedEx er en amerikansk virksomhed med et verdensomspændende netværk af terminaler, varevogne og medarbejdere der arbejder døgnet rundt på at levere millioner af pakker og breve dagligt. Selve navnet FedEx, stammer fra det originale navn Federal Express, som allerede dengang signalerede at hastighed var omdrejningspunktet for firmaet.

På verdensplan arbejder mere end 50.000 mennesker på at sikre at de over 220 lande som FedEx driver virksomhed i fungerer upåklageligt. Med FedEx’ europæiske hovedkontor i Holland er de også godt dækket ind hvad angår fly terminaler, med hele 72 europæiske lufthavne som del af deres aftaler og partnerskaber. Det fører til mere end 800 flyvninger om ugen som FedEx tager del i, og er en af grundene til at virksomheden tilbyder så hurtig levering som de gør.

Mange muligheder

Og lige netop i Danmark kan man altså også benytte FedEx, både privat eller som virksomhed, hvis man ønsker at drage fordel af det store netværk og de mange års erfaring som virksomheden har at byde på.

FedEx er især kendt for deres hurtige levering der tit finder sted inden for 24 timer, hvilket dog også betyder højere priser end normalt, sammenlignet med eksempelvis PostNord eller GLS.

Til erhvervslivet er FedEx en anerkendt spiller på markedet, og har store markedsandele rundt om i verden.

Sådan sender du pakker med FedEx

Ønsker du at sende en pakke eller anden forsendelse med FedEx har du et par forskellige muligheder, alt afhængigt af dine specifikke behov:

Du kan vælge at sende pakken med udlevering i en pakkeshop eller et afhentningssted eller levere direkte til døren, men også andre muligheder såsom at levere til naboen eller en anden adresse hvis behovet er for det.

Uanset hvilken løsning du vælger, benytter FedEx sig af deres eget udviklede system som de kalder for FedEx Delivery Manager. Her får du fuld kontrol over dine forsendelser, ligesom du også kan følge med i leveringen undervejs.

For at få adgang til forsendelser med FedEx kræver det at du har oprettet en konto hos virksomheden. Selve kontoen er gratis, og du kan spare helt op til 40% i forhold til hvad virksomheder der ikke er medlemmer skal betale.

Med FedEx har du samtidig mulighed for at ændre oplysninger omkring leveringen, hvis adressen har ændret sig, eller hvis du blot ønsker at rette en stavefejl i navnet på modtager.

Hvad koster det at sende en pakke eller et brev med FedEx?

Hvis du ønsker at benytte FedEx til at levere så hurtigt som muligt kan det dog hurtigt blive en dyr affære.

Vi har beregnet at en pakke på 1 kilo der skal sendes fra København til Århus på under 24 timer vil løbe op i en pris der lyder på hele 748 kroner. For virksomheder der kritisk står og mangler et vigtigt dokument betyder denne pris måske ikke så meget, men for dem der sælger brugt på Den Blå Avis eller lignende vil der nok være bedre og billigere måder tilgængelige.

Det er dog muligt at vælge billigere levering med længere ventetid, ligesom prisen også vil variere alt afhængigt af hvor stor pakken er, og hvor langt den skal transporteres.